Om oss

Tommy Pålsson
Ägare

Infödd Landskronabo med ett förflutet bl a som skeppsbyggare på öresundsvarvet.
Kom tidigt in i zoobranschen genom hundintresset. På tidigt 80-tal genom egna företaget Landskrona Primek (tillverkning och försäljning av bilburar för hund).
Därefter följde ett antal år med zoobutik i Löddeköpinge, arbete som säljare och därefter försäljningschef på företag inom branschen. Ett mellanspel som bilförsäljare på Bila och Bilpartner hanns också med.
Intresset för djur är stort och specialiteten är näring för hund & katt.
Sedan 2010 driver Tommy Spiggens som Spiggens Zoologiska eftr AB.

Matilda

Matilda

Karin

Karin

Ulrika

Ulrika

Historia

Spiggens Zoologiska grundades 1975 av Ewa & Bengt-Owe Fritz. Han brukade nämligen fånga just spigg på ett ungdomsläger uppe i Dalarna, och fick då namnet ”Spiggen” redan som 12-åring.
Så småningom träffade han sin blivande fru Ewa vars mamma ägde ett akvarium och gav honom vid ett tillfälle några guppies som han förvarade i en plastlåda. Efterhand förökade sig fiskarna och Bengt-Owe kom på att han kunde sälja dem. Idéen om Spiggens Zoologiska började ta form.
När butiken öppnade 1975 var det med bara fiskar, året därefter utökades verksamheten med gula undulater som såldes kring påsk, sen även med andra fåglar. Sedan dess har butiken växt till att även ha kaniner, marsvin och övriga gnagare.
Sedan november 2010, då Bengt-Owe gick i pension, drivs butiken vidare i samma anda av Tommy Pålsson med personal.